A typical floor of an existing 1980's office building was to be repurposed as a temporary home for the RMIT school of Architecture.
       
     
 The original concrete was exposed and sealed, and any ceiling tile not required to house servicing was removed to expose the workings of the building.
       
     
 Utilizing the modules of common materials, plywood and masonite partitions form 'pods' with large barn doors which can be rolled out to partition open spaces for class and group activities.
       
     
 A small lecture space was created against the non-glazed facade of the building.
       
     
 Escape routes required to be left clear were marked on the floor in an industrial epoxy paint.  Magnetic whiteboard surface was maximized throughout.
       
     
 Though office buildings typically value large open areas, the school of architecture valued a range of spaces and settings to provide for varies activities. By staggering the pods throughout, the sight lines are deliberately obstructed to create a more intimate & interesting environment.
       
     
 A typical floor of an existing 1980's office building was to be repurposed as a temporary home for the RMIT school of Architecture.
       
     

A typical floor of an existing 1980's office building was to be repurposed as a temporary home for the RMIT school of Architecture.

 The original concrete was exposed and sealed, and any ceiling tile not required to house servicing was removed to expose the workings of the building.
       
     

The original concrete was exposed and sealed, and any ceiling tile not required to house servicing was removed to expose the workings of the building.

 Utilizing the modules of common materials, plywood and masonite partitions form 'pods' with large barn doors which can be rolled out to partition open spaces for class and group activities.
       
     

Utilizing the modules of common materials, plywood and masonite partitions form 'pods' with large barn doors which can be rolled out to partition open spaces for class and group activities.

 A small lecture space was created against the non-glazed facade of the building.
       
     

A small lecture space was created against the non-glazed facade of the building.

 Escape routes required to be left clear were marked on the floor in an industrial epoxy paint.  Magnetic whiteboard surface was maximized throughout.
       
     

Escape routes required to be left clear were marked on the floor in an industrial epoxy paint.  Magnetic whiteboard surface was maximized throughout.

 Though office buildings typically value large open areas, the school of architecture valued a range of spaces and settings to provide for varies activities. By staggering the pods throughout, the sight lines are deliberately obstructed to create a more intimate & interesting environment.
       
     

Though office buildings typically value large open areas, the school of architecture valued a range of spaces and settings to provide for varies activities. By staggering the pods throughout, the sight lines are deliberately obstructed to create a more intimate & interesting environment.